Voor Studenten

Citys Consultancy heeft een tweeledig doel; enerzijds de ontwikkeling van de leden stimuleren doormiddel van consultancy projecten en trainingen en anderzijds iets terug te geven aan de stad en provincie Rotterdam.

De consultant focust zich op projecten in Rotterdam of die oorspronkelijk hier vandaan komen. Hierbij kan gedacht worden aan projectpartners zoals non-profits of start-ups, gemeente Rotterdam, provincie Zuid-Holland of andere bedrijven in Rotterdam en omgeving.

Als Citys consultant zal jij opgeleid worden door voorgaande consultants en doormiddel van trainingen van Monitor Deloitte en andere partijen. Zo zijn er meerdere instroommomenten per jaar om de continuïteit en kennisoverdracht te waarborgen. Monitor Deloitte is onze hoofdpartner; zij geven trainingen, delen kennis, en begeleiden de projecten. Deze samenwerking is dusdanig intensief dat wij gebruik mogen maken van de naam Monitor Deloitte, dus opdrachten door de quality control van Monitor Deloitte gaan voordat ze gepresenteerd worden aan de klant. Dit is een ultieme kans om op zo een jonge leeftijd al zo veel te leren van zo een groot kantoor.

Veelgestelde vragen

 • Wat is de werkwijze?

  Elk project vergt natuurlijk een unieke aanpak, toch proberen wij enige structuur aan te brengen. Zo bestaat elke project ronde uit een tussentijdse presentatie en eindpresentatie voor de klant. Afhankelijk van wat de klant wil, leveren wij ook een rapport met de bevindingen. De projectteams komen wekelijks online en offline samen om de vorderingen te bespreken en om taken te verdelen, hiernaast is er een nauwe samenwerking met een coach van Monitor Deloitte die het project begeleid en waardevolle inzichten levert.

 • Voorzitter
  De voorzitter van Citys Consultancy is eindverantwoordelijk voor de werkzaamheden. Bovendien leidt deze persoon de wekelijkse vergaderingen en is hij/zij het aanspreek punt van onze partners.

  Marketing
  De functie marketing houdt zich bezig de selectieprocedure van nieuwe consultants en de promotie en marketing van Citys Consultancy zowel richting studenten als bedrijven.

  Acquisitie
  Omdat wij als Citys Consultancy onze eigen projecten binnenhalen, zorgt de acquisitie voor het werven van nieuwe projecten en het onderhouden en bouwen van netwerkrelaties.

  Financiën
  De functie financiën houdt zich bezig met alle financiële aspecten die komen kijken bij het runnen van Citys Consultancy.

  Projectleider
  De projectleider is verantwoordelijk voor het succesvol begeleiden van een project. Binnen de projectteams betekent dit het organiseren van vergaderingen, het contact onderhouden met de klant en het in goede banen leiden van een project.

  Trainingen
  De functie trainingen is verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkeling van onze consultants. Dit houdt in het organiseren van trainingen door onze partners maar ook het trainen van elkaar.

  R&D
  De functie R&D is verantwoordelijk voor het continue verbeteren van bestaande processen binnen de project rondes.

 • Een projectteam binnen Citys consultancy bestaat uit zes consultants en één projectleider. Alle consultants binnen het team zijn verantwoordelijk voor het eindresultaat van het project.

 • Binnen Citys Consultancy werken wij natuurlijk hard aan de projecten en hebben we een wekelijkse vergadering met het bestuur en beide projectteams. Naast dat dit erg leerzaam en interessant is, is het ook heel leuk! Zo eten wij elk week na de vergadering met z’n allen en genieten wij van een biertje. Citys Consultancy stelt het persoonlijk ontwikkelen van consultants voorop, maar natuurlijk hebben wij veel plezier in wat wij doen en met elkaar!

 • Wij geven strategisch advies aan voornamelijk startups, non-profit organisaties en overheidsinstanties in Rotterdam. Met onze leus ‘voor Rotterdam door Rotterdam’ hopen wij met z’n alle iets terug te kunnen doen voor de stad! Voor voorbeelden van projecten kun je kijken bij ‘onze diensten’.

 • Voor elke sollicitatie ronde is er een kennismakingsavond, hierbij kan je de Citys consultants ontmoeten en kunt oefenen met een case om te kijken of consultancy werk bij je past! Wanneer je besluit te solliciteren, dien je eerst je CV, motivatiebrief en cijferlijst te uploaden. Als wij enthousiast worden van jouw inzending, word je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

 • Natuurlijk, dat vinden wij alleen maar leuk! Je kan een mailtje sturen naar een van onze consultants om een koffiegesprek in te plannen, wij beantwoorden dan graag al je vragen.

Contact

Citys

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? En lijkt het jou leuk om naast je studie jezelf te ontwikkelen en daarbij iets terug te geven aan Rotterdam? Lees dan wat Citys Consultancy doet en wellicht is het iets voor jou!

Robert Baeldestraat 55
3061 TH Rotterdam

voorzitter@citysrotterdam.nl

Loading
Dank voor uw bericht!